Investeer in duurzaamheid en bespaar op uw energiekosten met nieuwe beglazing

Er zijn talloze verschillende glasopties beschikbaar op de markt. In vroegere tijden bestond de meeste beglazing uit enkel glas. Tijdens de constructie van een nieuwbouwwoning wordt vaak HR +++ glas toegepast.

Leer hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken

Als uw huis momenteel is voorzien van enkel glas, zal de besparing op gas groter worden bij gebruik van een ander type glas. Bij het installeren van dubbel glas wordt er per vierkante meter jaarlijks 8,7 m3 gas bespaard. Als u in plaats van dubbel glas kiest voor HR++ glas, is de jaarlijkse besparing per vierkante meter 11,9 m3 gas.

Besparingen zijn mogelijk doordat enkel glas niet isoleert, terwijl alle andere soorten glas dat wel doen. Bij het verduurzamen van uw huis kunt u vaak rekenen op duurzaamheidssubsidies vanuit de overheid of gemeente. Bij de gemeente of overheid kunt u informeren naar de beschikbare duurzaamheidssubsidies, zodat u kunt besparen op zowel energiekosten als aanschafkosten.

Hoeveel gaat u betalen voor nieuwe beglazing?

Meestal verkiest men om enkel glas te vervangen door HR glas. De kosten voor het vervangen van de beglazing hangen van verschillende factoren af. Het is essentieel om te beslissen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Als de beglazing dikker is dan het huidige glas, is de kans groot dat de kozijnen moeten worden aangepast en er dus meer kosten worden gemaakt. Er zijn ook vaak subsidies beschikbaar voor duurzaamheid, zoals eerder vermeld. Door deze maatregel kunnen de kosten dalen, waardoor het vervangen van glas aantrekkelijker wordt.

Wanneer er momenteel enkel glas aanwezig is in uw woning, kunt u kiezen voor een beter wooncomfort. Door de verbeterde isolatie van uw huis zal er minder warmte verloren gaan. Dit zal uiteindelijk leiden tot vermindering van uw energiekosten.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1308

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Optimaliseer het onderhoud van uw beglazing
> Wat is de werking van een isolerende folie in hr glas
> Hoe u condens op uw beglazing van binnenuit kunt tegengaan