Wat is de werking van een isolerende folie in hr glas

Er bestaan verschillende soorten HR glas. De classificatie van HR glas hangt af van de isolatiewaarde. HR++ glas is duurder dan standaard dubbelglas.

Welke varianten van HR glas zijn er?

De isolatiewaarde geeft inzicht in het type glas dat u heeft. De isolatiewaarde wordt bepaald door de hoeveelheid warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenkant van het glas. Bij renovaties of nieuwbouwprojecten is het een eis van de gemeente dat glazen een isolatiewaarde hebben van 1,6 W/m²K of minder.

De isolatiewaarde van HR glas ligt tussen de 1,7 en 2,0 W/m²K en de glazen zijn gevuld met droge lucht in de spouw. De isolatiewaarde van HR+ glas varieert tussen 1,2 en 1,6 W/m²K, en de glazen hebben een argon/krypton spouwvulling. Bij HR++ glas ligt de isolatiewaarde tussen 0,9 en 1,2 W/m²K en de spouw is gevuld met edelgas.

HR++ glas wordt algemeen aanvaard als de standaard voor glaswerk. HR en HR+ glas wordt tegenwoordig meestal gebruikt bij het herstellen van ruiten of het vervangen ervan. Dit type glas zal daardoor steeds vaker worden toegepast.

Hoe kunt u zien welke soort glas er in een woning zit?

Het is vaak moeilijk om te achterhalen welke glastypen er zijn vanaf de buitenkant van een woning. Vaak is er informatie over het type glas te vinden in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken, kunt u achterhalen welk type HR glas er is.

Met behulp van een lucifer kunt u de glassoort achterhalen. Houd een lucifer aan en bekijk het glas recht voor het raam en daarna schuin. Dubbelglas is aanwezig als de kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld gelijk is.

Mocht het vlammiddelste een andere kleur hebben, dan betreft het HR++ glas. Dit gebeurt omdat er bij dit soort glas een folie tussen de glasplaten aanwezig is die het glas isoleert. Dit is niet waarneembaar met het blote oog, maar kan worden achterhaald met behulp van deze techniek.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1308

Wij helpen u graag verder!