Optimaliseer het onderhoud van uw beglazing

Het is van belang om te weten dat glas onderhoud nodig heeft om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen. Onderhoud helpt bij het verlengen van de levensduur van glas. Het onderhouden van glas vraagt niet veel inspanning en hoeft niet vaak te gebeuren.

Voor een optimale transparantie is het van essentieel belang om de beglazing minstens twee keer per jaar uitgebreid te wassen. Om de kwaliteit van het dubbelglas te waarborgen, is het noodzakelijk om minstens eenmaal per jaar het verf- en kitwerk te controleren en indien nodig bij te werken. Voor een probleemloze werking is het verstandig om minimaal twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te inspecteren, reinigen en smeren.

Optimaliseer de luchtstroom in uw woning

Het verbeteren van de ventilatie in uw huis kan worden gedaan door het regelmatig onderhouden van het dubbelglas. Het plaatsen van ventilatieroosters kan bijdragen aan een betere ventilatie van uw woning. Hierdoor worden schimmelvorming en vochtplekken effectief tegengegaan.

Belangrijk: onderhoud uw beglazing regelmatig

Om te voorkomen dat vocht uw woning binnendringt, dient u ervoor te zorgen dat de kit en verf er goed uitzien. Op deze manier vermijdt u ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Zorg ervoor dat u regelmatig het kit- en schilderwerk inspecteert en indien nodig bijwerkt.

Als de draaiende onderdelen van het systeem niet goed functioneren, is het van belang om hier zorg voor te dragen. Zorg ervoor dat u regelmatig de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen controleert door ze schoon te maken, af te stellen en eventueel te oliën. Verhoog de ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam aan te brengen.

U dient ervoor te zorgen dat er geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen wordt getrokken en dat de openingen schoon blijven. Houd er rekening mee dat het regelmatig schoonmaken van het glas essentieel is voor het behoud van de constructie en een mooie uitstraling. U dient ervoor te zorgen dat het glas regelmatig wordt gereinigd om te voorkomen dat bepaalde delen door luchtvervuiling worden aangetast.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1308

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Investeer in duurzaamheid en bespaar op uw energiekosten met nieuwe beglazing
> Wat is de werking van een isolerende folie in hr glas
> Hoe u condens op uw beglazing van binnenuit kunt tegengaan